Sutra konstitutivna sjednica NS RS

Srna
Sutra konstitutivna sjednica NS RS

Banjaluka - Konstitutivna sjednica 10. saziva Narodne skupštine Republike Srpske biće održana sutra u Banjaluci na kojoj će svečane zakletve položiti novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik i potpredsjednici Srpske.

Prva sjednica novog skupštinskog saziva zakazana je za 14.00 časova, a prije njenog održavanja u 12.00 časova novoizabranim poslanicima biće dodijeljeni sertifikati Centralne izborne komisije BiH.

Na konstitutivnoj sjednici biće izabrana Komisija za izbor i imenovanja i verifikovani mandati narodnim poslanicima, koji će položiti svečanu zakletvu.

Na predloženom dnevnom redu prve sjednice je izbor predsjednika i potpredsjednika Narodne skupštine Srpske, kao i pokretanje inicijativa za izbor delegata iz Republike Srpske u Dom naroda parlamenta BiH i za izbor delegata u Vijeću naroda Srpske.

S obzirom da je krajnji rok za izbor delegata 6. decembar, parlamentrane stranke će do 28. novembra dostaviti Narodnoj skupštini Srpske liste kandidata za izbore delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH i Vijeće naroda Srpske.

Konstitutivnom sjednicom predsjedavaće radno predsjedništvo, koje čine najstariji poslanik - Dane Malešević, kojem će pomagati tri najmlađa poslanika iz stranaka koje su dobile najviše poslanika u Narodnoj skupštini - Denis Šulić iz SNSD-a, Aleksandar Glavaš iz DNS-a i Davor Šešić iz SDS-a

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana