Savez za promjene puca zbog fotelja

Željka Domazet
Savez za promjene puca zbog fotelja

Sarajevo - Raspodjela pozicija u Savjetu ministara BiH poljuljala je odnose između stranaka koje su na izborima nastupile u sklopu Saveza za promjene, ali i unutarstranačke odnose.

Nakon dogovora sa partnerima iz FBiH mnogi su ostali nezadovoljni raspodjelom resora, ali i izborom ljudi koji će ih voditi. Osim toga, za pozicije zamjenika ministara još se vode bitke. Pozicija zamjenika ministra civilnih poslova pripala je NDP-u, dok će zamjenici ministra odbrane i za ljudska prava i izbjeglice biti iz SDS-a. Ministarstvo inostranih poslova dobio je PDP, a ministar će biti generalni sekretar ove stranke Igor Crnadak. Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa vodiće Mirko Šarović, a Ministarstvo bezbjednosti Dragan Mektić.

Sagovornik "Glasa Srpske" iz SDS-a kaže da raspodjela pozicija nije korektna.

- PDP je dobio najviše. Ta stranka nema nijednog poslanika, ni delegata u Parlamentu BiH, a dobila je poziciju ministra i to ni manje, ni više nego inostranih poslova. Pored toga, Igor Crnadak nije adekvatno rješenje za šefa diplomatije ako se ne računa da će i taj posao raditi predsjedavajući Predsjedništva BiH i njegov stranački šef Mladen Ivanić - kaže naš sagovornik.

Dodaje da Crnadak ne govori strane jezike i da nema nikakvog diplomatskog, niti iskustva na rukovodećim funkcijama u državnom aparatu.

- Sve češće se u PDP-u može čuti da je Crnatku ta pozicija data da bi se stišale strasti u stranci - tvrde naši sagovornici.

Iz SDS-a na poziciju zamjenika ministra odbrane računa Mirko Okolić, a na mjesto zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice Radmila Mitrović. ...

 

 

Opšitnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana