Pao kradljivac skupocjenih automobila nakon pet godina bjekstva

nezavisne.com
Pao kradljivac skupocjenih automobila nakon pet godina bjekstva

Banjaluka – Dragoslav Tomić (39) iz Mrkonjić Grada, za kojim su bile raspisane potjernice zbog više teških krađa, a koji se dovodi i u vezu sa izvršenjem krivičnih djela na području Banjaluke, uhapšen je juče, saznajemo u Policijskoj upravi Banjaluka.

On se sumnjiči da je od februara do maja ove godine, uz pomoć podesnog alata i specijalnih uređaja za dekodiranje i stavljanje u pogon, ukrao tri vozila, čime je pričnio materijalnu štetu preko 65.000 KM.

“Istog dana, na osnovu naredbe nadležnog suda, izvršen je pretres na dvije lokacije, kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi osumnjičeni u Mrkonjić Gradu, prilikom kojeg su pronađena i oduzeta sredstva pogodna za izvršenje krivičnih djela i predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Kako su naveli, jedno od ukradenih vozila je pronađeno, a rad na pronalasku ostalih i eventualne povezanosti drugih lica u vezi sa izvršenjem krivičnih djela je u toku.

Tomić je danas, nakon završenog ispitivanja, predat u nadležnost Okružnom centru sudske policije Banjaluka.

Tomić, kako saznajemo, već godinama izmiče pravosudnim organima. On je, naime, pet godina bio u bjekstvu, a skrivao se u zemlji i inostranstvu. Tokom pretresa su pronađeni dokumenti, za koje se sumnja da su falsifikovani, te da je pomoću njih prelazio granice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana