Marković: Sankcije Špiriću politička poruka

Srna
Marković: Sankcije Špiriću politička poruka

Banjaluka - Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Milica Marković izjavila je da je uvođenje sankcija poslaniku ove stranke Nikoli Špiriću politička poruka, presedan i miješanje u izborni proces, te da nije slučajno da se to dešava neposredno pred izbore.

Markovićeva je istakla da je to poruka za sve istaknute ličnosti u SNSD-u da će vjerovatno na takav ili sličan način završiti na političkoj sceni, odnosno biti diskriminisani bez ikakvog obrazloženja i razloga.


“Tome su veliki doprinos dali oni koji su u vlasti u Savjetu ministara, koji su neprestano potpirivali priču da je SNSD problematična politička partija. Takva priča je stvorila ovakav ambijent i dovela do ovih sankcija”, rekla je Markovićeva za RTRS.

Ona je dodala da je ovo nezapamćen primjer da jedan opozicioni poslanik i uopšte građanin BiH bude sankcionisan od jedne strane ambasade u sopstvenoj zemlji, a da pri tome nisu priložene nikakve sudske presude, istraga, krivična prijava niti bilo šta na teret onoga koga prozivaju.

“Ovo je poruka da američka Ambasada radi i djeluje po pravilu sarajevske čaršije žkadija te tuži, kadija ti sudiž, da je američka Ambasada u ovom slučaju, a i u nekim drugim primjerima bila i tužilac i sud koji je presudio Nikoli Špiriću”, smatra Markovićeva.

Prema njenim riječima, u uvođenju ovih sankcija su umiješani predstavnici SDS-a i PDP-a, odnosno, kako je navela, takozvanog Saveza za promjene u Sarajevu.

“Oni su raspaljivanjem priče u Sarajevu kako sav kriminal leži u Republici Srpskoj i nigdje više u BiH, svakako u velikoj mjeri doprinijeli ovakvim sankcijama”, rekla je Markovićeva.

Ona napominje da ovakav postupak američke Ambasade govori da oni danas, sutra mogu da uklone bilo koga sa političke scene Republike Srpske i BiH.

Markovićeva je navela da je na djelu udruživanje američke Ambasade sa Savezom za promjene, jer su, kako je navela, “u prethodnom periodu mnogi predstavnici tog saveza bili u američkoj Ambasadi i tražili da se određeni političari iz SNSD-a uklone sa političke scene”.

SAD su uvele sankcije poslaniku SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikoli Špiriću zbog umiješanosti u veliku korupciju, saopšteno je ranije iz Stejt departmenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana