Lagumdžija: Nakon izbora - strukturalne i ustavne reforme

SRNA
Lagumdžija: Nakon izbora - strukturalne i ustavne reforme

Sarajevo - Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija najavio je danas da će nakon oktobarskih izbora biti pokrenut proces strukturalnih i ustavnih reformi ka funkcionalnijoj BiH.

"To će biti prvi ozbiljan rad na preuređenju dejtonske BiH. SDP BiH mora imati važnu ulogu u tom procesu, jer bez SDP-a BiH nema ozbiljne priče o preuređenju ka jednistvenoj i funkcionalnoj BiH", rekao je Lagumdžija na okruglom stolu u Tuzli.

Lagumdžija, predsjednik Vlade Federacije BiH /FBiH/ Nermin Nikšić i generalni direktor "Eletroprivrede BiH" Elvedin Grabovica susreli su se sa novom upravom i sindikalnim predstavnicima Rudnika "Kreka" Tuzla, načelnicima opština Tuzla i Živinice, Jasminom Imamovićem i Hasanom Muratovićem, te učestvovali na okruglom stolu o temi daljeg razvoja Rudnika "Kreka" i pravcima razvoja opština Tuzla i Živinice, u kojima je prestala eksploatacija rude.

IZ SDP-a BIH saopšteno je da je Lagumdžija na okruglom stolu naglasio da je uz koridor "Pet ce", kičma privrede BiH elektronergetski sektor, odnosno rudnici i da je zbog toga od presudne važnosti da se obezbijedi sigurno poslovanje Rudnika "Kreka", što će biti omogućeno kroz izgradnju Bloka sedam Termoelektrane Tuzla.

Lagumdžija je rekao da očekuje da i Dom naroda Parlamenta Federacije BiH usvoji set antikorupcijskih zakona, uključujući i zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana