Dodik: Poboljšati status srpskih pripadnika Oružanih snaga BiH

Srna
Dodik: Poboljšati status srpskih pripadnika Oružanih snaga BiH

Banjaluka - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će se zalagati za poboljšanje statusa srpskih pripadnika u Oružanim snagama BiH jer od pet najvažnijih funkcija u ovim snagama i u Ministarstvu odbrane BiH nema Srbina, što mora biti promijenjeno.

“Uz ovakvu strukturu Oružanih snaga BiH, srpski narod se ne osjeća sigurnim. Borićemo se za naša prava u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom”, rekao je Dodik na božićnom prijemu u kasarni “Kozara”, koji je organizovala Komanda Šeste pješadijske brigade sa komandama i jedinicama Oružanih snaga BiH.

On je ocijenio da ovaj puk uspješno predstavlja srpski narod u Oružanim snagama BiH.

“Međutim, nismo zadovoljni položajem našeg naroda u BiH jer smo u mnogo stvari bili skrajnuti”, rekao je Dodik.

On je istakao da će se boriti za bolji status ovog puka u Oružanim snagama BiH.

“Moramo istrajati u zahtjevima da sve naše bude vidljivo i bolje istaknuto. Poslije ukidanja Vojske Republke Srpske došlo je vrijeme da sve sagledamo, odnosno vidimo da li naš narod ove snage doživljava kao svoje, iako se sa ovom strukturom, siguran sam, srpski narod ne osjeća sigurno”, rekao je Dodik i ponovio da Republike Srpska želi i zalaže se za partnerstvo i mir sa svima.

On je naglasio da se želi izgraditi sigurnost i sloboda za svakoga, te da će svaka politička odluka ići u tom pravcu.

Dodik je ponovio da će Srpska nastaviti da slavi 9. januar, kao i sve svoje praznke, bez obzira na bilo koga.

“Za Dan Republike nije bilo ispoljene mržnje sa naše strane, nego je ona, nažalost, ispoljena protiv nas, što dovoljno govori o svemu”, rekao je Dodik i izrazio zadovoljstvo što srpski narod proslavlja svoje praznike i značajne datume bez namjere da bilo koga povrijedi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana