Cvijanović: Sa ponosom se prisjećamo herojskog puta Vojske Republike Srpske

Srna
Cvijanović: Sa ponosom se prisjećamo herojskog puta Vojske Republike Srpske

Banjaluka - Predsjednik Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku povodom krsne slave Vojske Republike Srpske /VRS/ i istakla da se na Vidovdan, datum koji je kroz istoriju za srpski narod bio izuzetno značajan, sa ponosom prisjećamo herojskog puta VRS kojim je prošla da bi sačuvala narod i odbranila vjekovna ognjišta.

“Svi mi koji danas živimo u miru i slobodi sa posebnim poštovanjem i zahvalnošću moramo čuvati uspomenu na pripadnike VRS čiji su životi utkani u temelje Srpske i njegovati sjećanje na njihovu žrtvu, koja nas trajno obavezuje da čuvamo, branimo i gradimo Republiku”, navela je Cvijanovićeva u čestitki komandatu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH brigadiru Milanu Radojčiću, te oficirima, podoficirima i vojnicima ovog puka, kao i svim nekadašnjim pripadnicima Vojske Srpske.

Ona je izrazila uvjerenje da će pripadnici Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka i u budućnosti, posvećeni miru i jačanju stabilnosti, sa ponosom i poštovanjem, nastaviti da baštine svijetlu tradiciju Vojske Republike Srpske i profesionalno odgovaraju na sve izazove.

“U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke povodom krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka, sa željom da svaki naredni Vidovdan proslavljamo u još boljoj i snažnijoj Republici Srpskoj”, istakla je Cvijanovićeva.

Narodna skupština Srpske Republike BiH je 12. maja 1992. godine, radi zaštite srpskog naroda na prostorima BiH, donijela odluku o formiranju Vojske Republike Srpske. Kroz Vojsku Republike Srpske prošlo je više od 210.000 boraca, a za odbranu Srpske život su dala 23.184 borca. Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju Vojske Republike Srpske, u saradnji sa Odborom Vlade Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, obilježava 12. maj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana