Uvažena žalba grada Banjaluka u "predmetu Šmitran"

Srna
Uvažena žalba grada Banjaluka u "predmetu Šmitran"

BANjALUKA - Okružni sud Banjaluka uvažio je žalbu grada Banjaluka i ukinuo rješenje banjalučkog Osnovnog suda u izvršnom postupku, a radi naplate novčanog potraživanja prodajom šest nekretnina oduzetih u krivičnom postupku od Miloša Šmitrana, saopšteno je iz Pravobranilaštva Republike Srpske.

Iz Pravobranilaštva, koje je zastupalo grad, navode da je Osnovni sud prethodno dosudio nepokretnosti kupcu omogućujući mu zajedničku kupovinu u vrijednosti od 283.400 KM, čime su ostali zainteresovani učesnici isključeni iz nadmetanja i postignuta je manja cijena u odnosu da je svaka nekretnina prodavana pojedinačno, a čija je procijenjena vrijednost iznosila 566.800 KM.

- Predmet je vraćen na ponovni postupak jer prethodnim zaključkom o prodaji nije bilo određeno da se sve nekretnine prodaju zajedno, pa je time na licitaciji nezakonito uskraćena kupovina ostalim učesnicima - navodi se u saopštenju.

Policija je 2013. godine uhapsila bivšeg načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Administrativne službe Banjaluka Miloša Šmitrana u vezi sa zloupotrebom položaja i načinom sticanja nekretnina u vrijeme njegovog mandata na toj funkciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana