Uhapšen napadač na vođu kavačkog klana, među njima i Srbin FOTO

G.S.
Uhapšen napadač na vođu kavačkog klana, među njima i Srbin FOTO

Ukrajinski organi uhapsili su i identifikovali osobe umiješane u pokušaj ubistva navodnog vođe kavačkog kriminalnog klana, Radoja Zvicera.

Kako prenose ukrajinski mediji u pitanju su državljani Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije. Jedan od njih se nalazi na međunarodnoj potrjenici zbog ubistva.

Kako su sinoć prenijeli mediji, dve nepoznate osobe pucale su na Zvicera, a do napada je došlo u blizini elitnog stambenog kompleksa u ukrajinskom glavnom gradu.

"Glavni razlozi pokušaja atentata bile su kriminalne aktivnosti žrtve, moguća preraspodijela u kriminalnoj organizaciji, kao i između balkanskih kriminalnih klanova koji kontrolišu trgovinu drogom", rekao je šef Nacionalne policije Ukrajine Igor Klimenko.

On je dodao da je policija nakon pokušaja ubustva krenula u intenzivnu potragu za napadačinama.

Napadači su pokušali da pobjegnu, ali su u jednom trenutku pokušali i da zapale automobil u kojem se nalaze. Policija je uspijela da im uđe u trag putem nadzornih kamera.

"Policija je pratila ​​automobil kojim su se osumnjičeni kretali prema Odesi kako bi zemlju napustili van carinske kontrole preko granice između Ukrajine i Moldavije. Kako su napadači naoružani, u policijsku akciju bile uključene spcijalne snage. Ujutru su privedene četiri osobe koje su prethodno pokušavale da pobjegnu, a pri hapšenju su pružale otpor", rekao je Klimenko.

Trenutno su optuženi pritvoreni u skladu sa članom 208. Krivičnog postupka Ukrajine, i istraga je u toku.

Prethodno je utvrđeno da su osumnjičeni u Ukrajinu došli početkom maja te da su duže vrijeme pratili žrtvu.

Kako prenose mediji, Zvicera je pogođen pet puta i zadobio je povrede opasne po život te je sinoć operisan i nalazi se u teškom stanju

Radoje Zvicer godinama unazad ne živi u Crnoj Gori, a važi za vođu jedne od najjačih kriminalnih grupa u ovom dijelu Evrope. (B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana