Tviter poziva na provjere podataka iz Trampovih tvitova, on ih optužio za miješanje u izbore

Srna
Tviter poziva na provjere podataka iz Trampovih tvitova, on ih optužio za miješanje u izbore

VAŠINGTON - Tviter je prvi put pozvao korisnike da provjere podatke u tvitovima koje objavljuje američki predsjednik Donald Tramp, koji je nakon toga ocijenio da se Tviter mješa u američke predsjedničke izbore i guši slobodu govora.

Tviter je, naime, upozorio korisnike da provjere tvrdnje Donalda Trampa o glasanju putem pošte. 

Tramp, koji ima više od 80 milona pratilaca na Tviteru, prethodno je u objavama tvrdio da bi glasanje putem pošte bilo "u značajnoj mjeri nepošteno" i da bi rezultiralo "namještenim izborima". 

Tviter je plavim uzvičnikom ispod tog tvita upozorio korisnike da provjere činjenice o glasanju putem pošte i usmjerio ih na stranicu na kojoj se Trampove tvrdnje o glasačkim listićima opisuju kao "nepotvrđene".

Američki predsjednik odmah je u tvitu odgovorio Tviteru, ocjenjujući da se ta kompanija mješa u američke predsjedničke izbore. 

"Tviter potpuno guši slobodu govora i ja, kao predsjednik, neću to dopustiti!", napisao je Tramp.

Tramp je napisao da je Tviter zasnovao svoje tvrdnje na osnovu "lažnih vijesti CNN" i, kako je naveo, "Amazonovog Vašington Posta". 

Tviter je potvrdio da je to prvi put da je primjenjeno pravilo posebnog obiljeležavanja na tvitu predsednika SAD-a, od kada je ranije ovog mjeseca uvedena nova politika kompanije kada je reč o plasiranju "obmanjujućih informacija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana