Tramp pričao sa Zakerbergom o postu na Fejsbuku i Instagramu

Srna
Tramp pričao sa Zakerbergom o postu na Fejsbuku i Instagramu

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp razgovarao je u petak telefonom sa osnivačem i generalnim direktorom Fejsbuka Markom Zakerbergom, izjavio je neimenovan izvor CNN-a.

U javnom postu na Fejsbuku, Zakerberg je objasnio zašto Fejsbuk nije preduzeo radnje na Fejsbuk i Instagram postovima u kojima je Tramp u petak prijetio da će "kada počne pljačka, početi i pucnjava".

"Borio sam se s tim kako da odgovaram na predsjednikove tvitove i postove cio dan. Lično imam negativne reakcije na ovu vrstu neprijateljstva i zapaljive retorike", rekao je Zakerberg.

"Ali, ja sam odgovoran da reagujem ne samo u svom ličnom svojstvu već kao lider institucije koja se zalaže za slobodno izražavanje", naveo je Zakerberg.

Tviter je isti post označio kao veličanje nasilja.

"Za razliku od Tvitera, mi nemamo politiku postavljanja upozorenja ispred postova koji mogu podstaći nasilje, jer verujemo da ako neki post podstiče nasilje, on bi trebalo da bude uklonjen bez obzira da li je vrijedan da se objavi, čak i ako dolazi od političara" napisao je Zakerberg u postu objavljenom u petak i dodao da su bili u vezi s Bijelom kućom da bi objasnili ovu politiku.

Zakerberg je, međutim, svedočeći pred Kongresom u oktobru rekao da će, ako bilo ko, uključujući političara, kaže stvari koje mogu prouzrokovati nasilje, odnosno opasnost od neposrednih fizičkih povreda, taj sadržaj biti uklonjen. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana