Teoretičar zavjere devet mjeseci držao u podrumu ženu i šestoro djece

GS
Teoretičar zavjere devet mjeseci držao u podrumu ženu i šestoro djece

BEČ - Tom Landon, teoretičar zavjere i navodni poricatelj holokausta, uhapšen je nakon što je šestoro djece spaseno iz njegovog podruma.

Landona je uhapsila policija u austrijskom selu Obric nakon što je navodno biber sprejom napao dva socijalna radnika, koji su došli da ga ispitaju.

Naime, šestoro djece rođene u Velikoj Britaniji i jedna žena pronađeni su u vinskom podrumu ispod imanja gdje su živjeli, a lokalne vlasti su saopštile da su komšije „postale zabrinute” kada su čule dječije glasove koji dopiru iz podruma.

Landon je sa ženom i djecom živjeo u podrumu devet mjeseci, a prije toga su stanovali u Londonu. Zvaničnici su naveli da je par živjeo u mreži podruma ispod udaljenog sela Obric, stotinjak kilometara sjeverno od austrijske prijestonice Beča i bliže granici sa Češkom Republikom.

Landonova supruga Britanka (40) takođe je ispitana od strane vlasti, a pretpostavlja se da su oboje pušteni na slobodu, nakon što je utvrđeno da ne predstavljaju opasnost za djecu.

Smatra se da su njihova djeca, sva mlađa od pet godina, zbrinuta, piše Miror.

Zamjenik gradonačelnika Erih Grejl izjavio je za Tajms: „On nije odavde i samo je kratko vreme bio u Obricu. Prije toga je očigledno živjeo u Engleskoj. Mislim da je radio u IT sektoru”.

Dejli mejl izvještava da je Landon sam objavio svoje knjige sa naslovima – „Destruktivni efekat informacione tehnologije na ljudski intelektualni razvoj”, „Prljava pravda” i „Judin princip”.

Greil je ranije rekao: „Nadzorne kamere ispred podruma bile su posebno neugodne, a stanovnici su ponekad čuli dječje glasove u podrumu, a čim bi se približili bilo je tiho.”

Landon je navodno „Rajhzburger”, član revizionističke grupe koja vjeruje da Njemačka u svom sadašnjem obliku nije suvjerena država. Neki od članova ove grupe su desničarski ekstremisti.

- Čovjek je ispitan i pušten. Sada s Interpolom radimo na identifikaciji djece za koje vjerujemo da su možda rođena u Velikoj Britaniji. Čovjek i njegova supruga, koja je Britanka, sigurno su živjeli u Velikoj Britaniji i tamo su imali veze. Djeca su privremeno preuzeta na brigu lokalnim vlastima. Tužilac je takođe obaviješten da je muškarac napao policajce biber sprejom i zbog toga se suočava sa optužnicom – rekao je policijski izvor je za Mejl.

Landon je navodno i teoretičar zavjere koji misli nam prijeti velika katastrofa, pa skladišti hranu i druge potrepštine poput municije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana