Susret Vučića i Zelenskog, podržali teritorijalni integritet Srbije i Ukrajine

GS
Foto: Instagram

KIŠINjEV - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se na Samitu Evropske političke zajednice u Kišinjevu prvi put susreo sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim i da su razgovarali o teritojalnom integritetu Ukrajine i Srbije.

"To je bio veoma kratak sastanak. Rekli smo jedan drugom da podržavamo teritorijni poredak naših zemalja i ne bih mogao da kažem ništa više od toga", rekao je Vučić u izjavi novinarima.

Na pitanje novinara da li očekuje veće pritiske povodom KiM na Srbiju, Vučić je odgovorio da to nije pitanje pritisaka već rješenja.

"U našoj zemlji su neki već skočili zbog tog susreta. Sreo sam se sa čovjekom koji ne priznaje nezavisnost Kosova.  Šta hoćete od mene svi u Srbiji, a šta hoće svi drugi. Ne možete da vodite svoju samostalnu politiku zato što svi imaju ideje kako bi Srbija trebalo da se ponaša i svi bi da se ponaša ekstremistički, a ne u skladu sa svojim interesima", rekao je Vučić. 

Dodao je da će, ako treba, ostati jedini koji će da brani interese Srbije pred strancima i reći ću im šta nećemo uraditi, a u zemlji šta je normalno da uradimo.

"Da mi kažete da ne smijem da pružim ruku čovjeku koji ne priznaje nezavisnost Kosova, zato što vam se više sviđa neka druga zemlja, u tome da učestvujem neću", poručio je Vučić.

Odgovorio je da ne zna kada će se sresti sa Aljbinom Kurtijem, ali da očekuje da vidi poljskog predsjednika Mateuša Moravjeckog u Beogradu.

"Očekujem Rutea, Betela i De Kroa u Beogradu, kompletnu trojku Beneluksa u roku od mjesec dana u Beogradu. Očekujem mnogo gostiju od indijskog predsjednika, slovenačke predsjednice. Svaki dan u narednih mjesec dana imaćemo mnogo posjeta Beograda. Ponovo treba da razgovaram sa španskim premijerom, crnogorskim predsjednikom, očekujem novi sastanak Otvorenog Balkana", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana