Osmogodišnji dječak srpskog porijekla stradao u zemljotresu

Tanjug
Foto: TheConversation

ISKENDERUN - Užasan zemljotres koji je pogodio Tursku ugasio je i život jednog dječaka srpskog porijekla.

Pod ruševinama zgrade u kojoj je živjela njegova porodica u Iskenderunu, zaustavljeno je djetinjstvo osmogodišnjeg Robina Pejkovića, prenose Novosti.

Spasioci su ga našli u naručju majke Seme, koja je povrijeđena i zbrinuta u jednu od bolnica ovog lučkog grada.

Njegov otac porijeklom je iz Kragujevca, a posao ga je odveo u Iskenderun, na obale Egejskog mora. Dobio je posao, kao mašinski inženjer, u jednoj evropskoj kompaniji. 

Tamo je ubrzo i upoznao svoju Semu, profesorku engleskog iz Iskenderuna. Kako se kompanija u kojoj je radio pomijerala, tako je i njih kroz svijet vodio put. Turska, pa Amerika.

U Americi se rodio i njihov Robin, u septembru 2014. godine. Kada je uveliko kotrljao svoje lopte, zakotrljao se i novi put zbog Igorovog posla. Nova adresa, Rusija, a poslije izvjesnog vremena vratili su se u Tursku, a potom je Igor otišao u Meksiko, dok je dječak sa majkom ostao u Turskoj, prenose Novosti.

Bili su u svom domu kada se snažno zatresao grad.

“Ne mogu ni da zamislim Senin i Igorov bol za djetetom” kaže rođak Saša Joksimović.

“Ne mogu ni da zamsilim kako će im život trajati bez njihovog malog anđela. Stvarno je bio kao anđeo. Po svemu je bio takav. Bio je ukras u našim kućama, velika radost i Igorovoj majci Slobodanki i bratu Aleksi koji žive u Kragujevcu” prenosi Blic.

Broj žrtava razornog zemljotresa se povećava iz sata u sat, a trenutno je više od 12.000 nastradalih.

Stručnjak za zemljotrese Ovgun Ahmet Ercan procjenjuje da bi 180.000 ili više ljudi moglo biti zarobljeno ispod ruševina, od kojih su vjerovatno skoro svi mrtvi.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan proglasio je vanredno stanje u deset provincija koje su potresli zemljotresi, a u njima živi 13 miliona ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana