Nove informacije o tragediji u Indoneziji: U stampedu poginulo 125, povrijeđene 323 osobe

Srna
Foto: Tanjug

DžAKARTA - Najmanje 125 osoba je poginulo, a 323 su povređene u stampedu na fudbalskom stadionu u indonežanskoj provinciji Istočna Java, izjavio je danas portparol policije Dirmanto.

Prema njegovim riječima, broj povređenih je povećan u odnosu na prethodnu informaciju koja je iznosila 180 ranjenih, prenio je Rojters.

Zamjenik guvernera Istočne Jave Emil Dardak naveo je ranije da podaci dobijeni unakrsnom proverom iz 10 bolnica pokazuju da je poginulo 125 ljudi.

Prethodno su zvaničnici saopštili da su 174 osobe poginule u stampedu i neredima koji su izbili na fudbalskom stadionu tokom vikenda.

Do nereda je došlo poslije utakmice koju je domaći tim izgubio, poslije čega su nezadovoljni navijači uletjeli na teren, a policija je bacila suzavac u pokušaju da stavi situaciju pod kontrolu, što je dovelo do stampeda.

Prilikom stampeda mnogi ljudi su pregaženi, dok su se neki ugušili, rekao je novinarima šef lokalne policije Niko Afinta. Predsjednik Džoko Vidodo naredio je istragu kako bi se detaljno ispitali bezbjednosni propusti zbog kojih je došlo do nereda i stampeda na stadionu.

On je naložio prekid takmičenja u 1. Ligi dok istraga ne bude završena.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana