Kraljica Elizabeta Druga: Vrijeme za promjene

Srna
Kraljica Elizabeta Druga: Vrijeme za promjene

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson obećao je da će se boriti protiv nejednakosti i da će uvesti program „izjednačavanja“ u zemlji uz pomoć zakona koje je danas Parlamentu Velike Britanije predstavila britanska kraljica Elizabeta Druga.

Kraljica je danas pročitala zakone pred Parlamentom za koje se Vlada nada da će biti usvojeni tokom naredne godine, a koji pokrivaju razne teme od otvaranja radnih mjesta i zdravstva do smanjenja birokratije.

„Prioritet moje vlade je nacionalni oporavak od pandemije, što će Ujedinjeno Kraljevstvo učiniti jačim, zdravijim i prosperitetnijim,“ rekla je kraljica Parlamentu u govoru koji je napisala Vlada.

Ona je navela da će britanska Vlada, da bi se to postiglo, izjednačiti šanse u svim dijelovima Velike Britanije, uz podršku radnim mjestima, biznisu i privrednom rastu i posebno će se pozabaviti posljedicama pandemije na javne službe.

Džonson je rekao da kriza ni na koji način nije umanjila ambicije Vlade ili apetit za promjene. „Dobili smo istorijsku šansu da promijenimo stvari na bolje“, istakao je on.

Većina današnjeg „Kraljičinog govora“ uključivala je politike i prijedloge koji su već izneseni, na šta je reagovala Laburistička partija, koja je pozvala Vladu da „retoriku pretoči u realnost“.

„Konzervativci su do sada pokušavali da sakriju nedostatak pravog dugoročnog plana. Ovaj polovični nesistematski pristup neće ponuditi istinske promjene koje su potrebne ovoj državi. Potreban je pravi, ambiciozni plan koji ova zemlja zaslužuje“, rekao je vođa laburista Kir Starmer.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana