Kina trominutnim ćutanjem odala poštu žrtvama virusa FOTO

Tanjug
Kina trominutnim ćutanjem odala poštu žrtvama virusa FOTO

PEKING- Narodna Republika Kina odala je poštu žrtvama virusa korona, održavši tri minuta ćutanja tokom kojih je cijela zemlja stala.

Ljudi širom zemlje stajali su u tišini tri minuta odajući počast za više od 3.000 preminulih.Oglasile su se sirene automobila, vozova i brodova, kao i uzbuna na vazdušnu opasnost, a zastave su spuštene na pola koplja.

Kako prenosi Bi-Bi-Si, u Vuhanu, epicentru epidemije, na svim semaforima je tri minuta bilo upaljeno crveno svjetlo, a sav saobraćaj je stao.

Kineska vlada je saopštila da je danas prilika sa se oda pošta "mučenicima", što se odnosi na 14 zdravstvrnih radnika koji su preminuli boreći se protiv virusa.

Kineski predsjednik Si Đinping i vladini zvaničnici odali su počast preminulima u Pekingu, noseći bele cvijetove na grudima.

Današnje obilježavanje poklapa se sa godišnjim festivalom Kingming, tokom kojeg milioni kineskih prodica odaju počast svojim precima.

Prvi slučajevi virusa korona otkriveni su u gradu Vuhan u centralnoj kineskoj provnciji Hubei krajem prošle godine, a od tada se virus proširio na 181 zemlju.

U Kini je u posljednja 24 časa zabilježeno 19 novih slučajeva virusa korona, 31 manje nego prethodnog dana, saopštila je danas Nacionalna zdravstvena komisija, navodeći i da su preminule četiri osobe.

U saopštenju se ističe da je 18 od tih slučajeva importovano, kao i da je u provinciji Hubei, epicentru epidemije, zabilježen jedan novi slučaj zaraze, prenosi Rojters.

Ukupan broj zaraženih u Kini sada je 81.639, a ukupan broj preminulih 3.326.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana