Kim odao priznanje vojnim medicinarima za borbu sa kovidom-19

Tanjug
Foto: Tanjug

PJONGJANG- Sjevernokorejski vođa Kim Džong Un organizovao je svečanost na kojoj je izrazio zahvalnost i pohvale vojnim medicinarima koji su predvodili borbu protiv virusa korona u glavnom gradu Pjongjangu.

Hiljade medicinara Korejske narodne armije, koji su vanredno poslati na "front protiv epidemije“, vraćeno je na redovne dužnosti, nakon što je Kim prošle nedjelje proglasio pobjedu nad kovid-19 i ublažio epidemijske mjere, prenosi Rojters, pozivajući se na izvještaj sjevernokorejskih medija.

Kim je u četvrtak organizovao svečanost u Domu kulture "25.april" u Pjongjangu kako bi proslavio "herojske podvige" zdravstvenih radnika na prvoj liniji borbe protiv kovida-a u najnaseljenijem gradu u zemlji.

„Napominjući da su vojni ljekari uložili najveće napore da ublaže epidemijsku krizu u glavnom gradu, srdačno se zahvalio onima koji su pokazali neumorni duh i nepobjedivu borbenu snagu naše vojske“, navodi novinska agencija KCNA.

Prema izvještaju, Kim je „posebno čestitao ljekarima koji su napravili zapažene podvige u prestoničkoj protivepidemijskoj borbi".

KCNA je ove nedjelje izvijestila da su se medicinari u nedjelju vratili u svoje jedinice bez ceremonije ispraćaja, a Kim je izjavio da se zbog toga osjećao „prazno i da mu je žao“ što nije učinio dovoljno da se oda javno priznanje njihovoj žrtvi, navodi se u izvještaju.

Sjeverna Koreja nikada nije zvanično potvrdila koliko je ljudi zaraženo virusom korona, očigledno zbog nedostataka sredstava za masovna testiranja, navodi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana