EU lideri najavili Donatorsku konferenciju za pomoć poslije zemljotresa

Tanjug
Foto: Ilustracija

BRISEL- Lideri Evropske unije poslali su danas pismo predsjedniku Turske Redžepu Taipu Erdoganu u kojem su izrazili saučešće zbog velikog gubitka ljudskih života u razornom zemljotresu i najavili Donatorsku konferenciju za saniranje posljedica.

“Naše misli su sa svim porodicama koje su izgubile najmilije i sa svima onima koji još čekaju vesti. Povrijeđenima želimo brz oporavak. U ovim užasnim okolnostima odajemo počast hrabrim spasiocima koji danonoćno rade na spasavanju života. Evropska unija i njene države članice su solidarne sa narodom Turske i Sirije suočene sa ovom tragedijom”, navedeno je u pismu.

Lideri navode da su neposredno nakon zemljotresa, "dali sve od sebe da brzo pruže pomoć kako bi pomogli u ublažavanju patnji u pogođenim regionima”.

Podsjećaju da Evropska komisija i Švedska, kao predsjedavajuća EU, organizuju u martu u Briselu “Donatorsku konferenciju za prikupljanje sredstava za podršku građanima Turske i Sirije”.

“Spremni smo da dodatno pojačamo našu podršku u bliskoj saradnji sa turskim vlastima. Naše misli će i dalje biti sa vama i vašim ljudima”, stoji u pismu EU upućeno Erdoganu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana