Bruklin: Mladić porijeklom iz BiH napao policajce, policija sumnja da je povezan sa teroristima

GS
Bruklin: Mladić porijeklom iz BiH napao policajce, policija sumnja da je povezan sa teroristima

NjUJORK - Američka policija ranila je 20-godišnjeg Dženana Čamovića, porijeklom iz BiH nakon što je u Bruklinu napao policajce , a jedinica za istraživanje terorizma pretpostavlja da je povezan sa Islamskom državom ili nekom drugom terorističkom organizacijom.

Čamović je u srijedu uveče prvo izbo nožem jednog policajca, koji je poslat kako bi spriječio pljačkanje radnji tokom protesta zbog ubistva Džordža Flojda. Pripadnici policije su potom reagovali i u razmjeni vatre ranjena su dvojica policajaca, kao i napadač.

Policajci su ispalili 22 hica na Čamovića, koji je pogođen sa osam metaka.

Prije nego što je ranio policajce, Čamović je pisao statuse protiv policije na društvenim mrežama.

- Službe za borbu protiv terorizma nisu od ranije poznavale Čamovića, ali je on bio u kontaktu sa ljudima koji jesu imali veze sa terorizmom - navodi se u saopštenju nadležnih.

Guverner države Njujork Endru Kuomo nazvao je ovaj napad "nedopustivim", a Čamovićeva porodica demantovala je da imaju bilo kakve veze sa terorizmom.

Trojica ranjenih policajaca takođe su imigranti.

FBI agenti su u četvrtak pretražili Čamovićevu kuću koja je nešto više od kilometra udaljena od mjesta događaja, a komšije su sve posmatrale u nevjerici.

- Izgledao je kao fin i tih mladić. Ne znam šta ga je natjeralo da ovo uradi. Nikad nije izgledao ovako ljuto - rekao je košmija David Song.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana