Zbog nevremena u Beogradu policija evakuisala građane, gasila požare

Srna
Zbog nevremena u Beogradu policija evakuisala građane, gasila požare

BEOGRAD- Pripadnici Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije imali su 91 intervenciju zbog snažnog nevremena koje je pogodilo cijelu zemlju od kojih 20 na gašenju požara, uglavnom uzrokovanih udarom groma, i to u Beogradu, Kraljevu i Sjenici.

Svi požari su ugašeni, a povrijeđenih nije bilo, dok su iz poplavljenih objekata i vozila vatrogasci spasili 10 osoba, sapšteno je iz MUP-a Srbije.

Vatrogasci spasioci u Beogradu su imali 78 intervencija, od čega je 18 bilo na gašenju požara, izazvanih pretežno udarom groma.

Iz ugroženih dijelova grada, među kojima su najugroženiji bili Novi Beograd, Bežanijska Kosa i Zemun, posebno naselja Plavi horizonti i Bački Ilovik, evakuisano je više od 30 osoba, od kojih samo iz Bačkog Ilovika sedam.

Policajci su u svim dijelovima grada pomagali sugrađanima koji su zbog vodene bujice usljed nevremena ostali u automobilima i autobusima.

Više od 100 osoba izvučeno je iz automobila i autobusa, a nekoliko autobusa i oko 50 automobila iz vode.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su i na crpljenju vode iz objekata u Beogradu, Kruševcu i Ivanjici, a u toku su intervencije u Kruševcu, Pančevu i Beogradu.

U svim intervencijama bilo je angažovano oko 230 vatrogasaca spasilaca, 100 vozila i 33 pumpe za crpljenje vode.

Na saniranju posljedica snažnog nevremena koje je sinoć pogodilo Beograd bilo je angažovano više od 160 policijskih službenika iz različitih organizacionih jedinica Interventne jedinice, Policijske brigade, policijskih stanica i vatrogasci spasioci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana