Za ubistvo Stojanovića na Novom Beogradu osumnjičen ugostitelj iz Gradiške?

Srna
Za ubistvo Stojanovića na Novom Beogradu osumnjičen ugostitelj iz Gradiške?

BEOGRAD - Milivoje L. star 50 godina iz Gradiške osumnjičen je za ubistvo Strahinje Stojanovića 13. septembra na Novom Beogradu, a riječ o licu koje je odavno poznato policiji, prenijeli su beogradski mediji.

Milivoje, koji ima srpsko, hrvatsko i državljanstvo BiH, prije dvije decenije je hapšen zbog podmetanja eksploziva u jednu kuću u Banjaluci, kao i zbog prebijanja jednog biznismena, prenio je “Kurir”.

Prošle godine je, slaveći rođenje unuka, iz dva pištolja pucao na ulici, a onda taj snimak podijelio na društvene mreže.

Kako se sumnja, Milivoje je 13. septembra na Novom Beogradu, prvo podmetnuo bombu na Strahinjin automobil, a kasnije je i aktivirao.

Stojanović je ubijen u ekspoloziji automobila u Omladinskih brigada na Novom Beogradu, kada je sa njim u vozilu bila njegova partnerka, državljanka Kolumbije Sonja.

Stranjihi su u eksploziji amputirane obje noge i on je nedugo zatim podlegao povredama na Urgentom centru u Beogradu.

Ranije danas MUP Srbije je saopštio da se sumnja da je Milivoje 13. septembra u jutarnjim časovima, iz stana na Vračaru otišao električnim biciklom do jedne podzemne garaže u Novom Beogradu, gdje je na automobil Strahinje Stojanovića postavio improvizovanu eksplozivnu napravu.

On je, kako se sumnja, eksplozivnu napravu, koju je postavio na donji dio karoserije ispod vozačevog sjedišta, vozeći bicikl daljinski aktivirao istog dana oko 12.00 časova, a od zadobijenih povreda Strahinja je ubrzo preminuo.

Policija je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, protiv Milivoja podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo.

U saradnji sa drugim državnim organima u toku je raspisivanje međunarodne potjernice, pošto osumnjičeni nije samo državljanin Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana