Vučić zakazao hitan sastanak: Tema - odnosi u regionu, posebno sa Crnom Gorom

Tanjug
Vučić zakazao hitan sastanak: Tema - odnosi u regionu, posebno sa Crnom Gorom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je sastanak za premijerkom Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem na kojem će razgovarati o spoljnopolitičkim prilikama, odnosima u regionu s posebnim akcentom na posljednja dešavanja sa Crnom Gorom, saznaje ekskluzivno Blic.

Moguće je da predsjednik Vučić bez obzira na mjere reciprociteta nakon što je Crna Gora protjerala srpskog ambasadora, zatraži zbog velikog broja Srba u toj zemlji, ali i zbog pozicije Srba u regionu, smirivanje strasti koje će biti praćeno i različitim konkretnim mjerama.

Sastanak je zakazan za sutra u 18 časova u zgradi Predsjedništva Srbije.

Vučić: Slušajte državu, ne laži o vakcinama

Molim ljude da slušaju svoju državu, jer će se ponašati odgovorno i uzeti one vakcine koje budu registrovane, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom komentara koji se tim povodom plasiraju na društvenim mrežama.

“Ne mogu više da slušam da je zemlja četvrtasta, da se od vakcina umire posle šest meseci. Da se niko ne naljuti, ali mnogo ludaka misli da su postali sve od kako postoje socijalne mreže i uništavaju živote ljudi i budućnost mladih ljudi”, rekao je Vučić za Prva tv u Nišu upitan da prokomentariše konroverzna mišljenja oko vakcina i da li će biti obavezne.

Kaže da ako neka od ozbiljnih zemalja registruje vakcinu mi ćemo je uzeti i davati, kao i da će se o njenom primanju najprije vidjeti sa zdravstvenim radnicima, vojskom, policijom i komunalnim preduzećima.

“Ako nećete da primite, nemojte”, poručio je i dodao da bi onda bilo fer da takvi kažu da ako se razbole od korone neće ići u bolnicu.

Napominje da je do sada bilo mnogo onih koji su primljeni u bolnicu, pa su posle rekli da su pogrešili.

“Hvala im na tome. Ali govorim zbog onih lažova i prevaranata na društvenim mrežama koji dobro znaju da lažu i varaju poštene ljude, a neke od njih mogu da odvedu i u smrt neogdovornim ponasanjem”, uklazao je Vučić.

On je istakao da Srbija njoš nije uzela vakcine, jer još nisu registrovane u njihovim zemljama.

“Ne možete vi da kažete Kini, Rusiji ili Americi kada oni registruju da vakcina ne valja. Nije realno, ali čim registruju, mi se borimo i naručujemo količine”, istakao je Vučić.

On je rekao da će se borba protiv korone nastaviti i vakcinacijom i većim testiranjem, pozvao je ljude da se bore za sebe, a ljekarima u cijeloj Srbiji zahvalio, jer su, kako je kazao, junaci.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana