Vučić: Svi naši neuspjesi su rezultat naših neslaganja

Tanjug
Vučić: Svi naši neuspjesi su rezultat naših neslaganja

BEOGRAD - Završena je sjednica Skupštine Srbije na kojoj su poslanici raspravljali o Izveštaju o Kosovu i Metohiji, a zasjedanje, kojem je prisustvovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, biće nastavljeno sutra od 11.00 časova.

Predsjednik Srbije je obraćajući se na kraju današnjeg zasedanja poručio da su svi neuspjesi Srbije rezultat naših zađevica, neslaganja...

“Mnogo mi je žao što ste ovo danas uradili. Sebi ste naštetili, za to mi je manje žao, ali mislim da je Srbija danas pretrpela udarac zbog onoga što ste uradili”, kazao je Vučić govoreći o današnjem incidentu u parlamentu.

Rekao je i da se nada se da će to biti brzo zaboravljeno.

“Mi svi zajedno, koliko god različito mislili, moraćemo što je moguće više jedinstveno da se borimo za našu otadžbinu kojoj neće biti lako u narednom periodu”, kazao je predsjednik Srbije obraćajući se poslanicima.

Istakao je da bi katastrofalno bilo za Srbiju da ulazi u bilo kakve sukobe i dodao da zato brine zbog onoga što se sprema u Prištini.

 “Zato vas ne razumem. Od sutra im počinju studentski protesti protiv Zajednice srpskih opština. Srbi će biti ugroženiji i naravno da o tome moramo da vodimo računa”, kazao je.

Osvrćući se na raspravu o francusko - njemačkom predlogu, Vučić je kazao da prvi put nema pominjanja međusobnog priznanja i dodao je da danas u Skupštini Srbije niko to nije želio da primeti.

“Mala, beznačajna promena za koju se neko borio da pomeri američki stav. Oni su jedini od međunarodne zajednice hteli ponešto da čuju od poruka Srba sa barikada, ovi drugi ništa”, dodao je.

Kada je reč o izdaji za koju su ga danas optuživali, kazao je da mu je vladika bački Irinej rekao da već 10, 11 godina sluša kako će Vučić da izda i prođe 11 godina i on još nije izdao.

 “Ali svi i dalje govore o tome”, kazao je predsjednik Srbije.

Rekao je i da je stalno slušao kako je ucjenjen Vučić, a ne Srbija, ali, poručio je, njega nemaju čime da ucjene.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana