Vučić se sastao sa Putinom u Sočiju: Srbija čeka da ruski predsjednik posjeti Hram Svetog Save

Srna
Vučić se sastao sa Putinom u Sočiju: Srbija čeka da ruski predsjednik posjeti Hram Svetog Save

SOČI - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Sočiju sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Ruski predsjednik rekao je da Rusija uvijek podržava Srbiju u rješavanju pitanja Kosova i Metohije, te izrazio nadu će se situacija na kraju razviti tako da odgovara interesima svih ljudi koji žive u regionu.

-Što se tiče naših napora i zajedničkih koraka na međunarodnoj sceni, pa i oko rješavanja kosovskog pitanja, znate da je naš stav principijelan. Ne podliježe aktuelnoj političkoj konjunkturi - rekao je Putin.

Putin je izjavio da će Moskva i Beograd naći prihvatljivo rješenje za uslove novog ugovora za isporuku gasa.

-Mislim da ćemo se dogovoriti, povjerićemo privrednim subjektima da odgovarajući rad dovedu do kraja. Naći ćemo rješenje koje će biti prihvatljivo za naše srpske partnere - rekao je Putin na početku sastanka sa Vučićem u rezidenciji u Sočiju.

Putin je dodao da se u decembru očekuje posjeta premijera Srbije Ane Brnabić Rusiji, prenio je „Sputnjik“.

Vučić je istakao da su odnosi Srbije i Rusije na najvišem nivou u čitavoj istoriji odnosa.

Predsjednik Srbije je naglasio i da je saradnja dvije zemlje u vojno-tehničkoj sferi na najvišem nivou, i da se zvanični Beograd nada novim sporazumima.

-Da, naša vojno-tehnička saradnja je na najvišem nivou. Zahvalni smo vam na lepim poklonima koje smo dobili. Mislim da ćemo imati nove sporazume u raznim sferama - poručio je Vučić.


Vučić je rekao i da Srbija čeka da ruski predsjednik posjeti Hram Svetog Save u Beogradu, prenosi Sputnjik.

-U prošlosti smo mnogo toga uradili zajedno i mi vas očekujemo u Hramu Svetog Save u Beogradu u kojem smo radove izveli zajedno - rekao je Vučić Putinu.

Predsednik Srbije je, takođe, izrazio saučešće ruskom predsedniku zbog fatalne nesreće u rudniku uglja u ruskoj oblasti Kuzbas u kojoj je stradalo najmanje 11 ljudi.

-Primite moje saučešće povodom tragedije u Kuzbasu. Izražavam moje saučešće vama i porodicama poginulih - izjavio je Vučić.

Sastanak predsednika Rusije i Srbije Vladimira Putina i Aleksandra Vučića trajao je duže nego što je bilo predviđeno, saznaje Tanjug iz delegacije predsednika.

Kako je rečeno, dvojica predsjednika su trenutno na ručku, gde nastavljaju sami razgovor.

Po završetku sastanka, a prije ručka, Vučić je članovima svoje delegacije samo poručio da je presrećan kako protiču razgovori.

Snimak

- Svaki susret sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom je od izuzetnog značaja za našu zemlju - napisao je Vučić na svom „Instagramu“ uz video-snimak dočeka.

Na snimku se vidi kako Putin dočekuje Vučića na ulaznoj verandi rezidencije u Sočiju i kako se grle i rukuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana