Vučić: S Putinom o tri važne stvari

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su za njega tri stvari važne u razgovoru sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom za nekoliko dana - količine gasa, cijena gasa i sigurnost snabdjevanja.

Na pitanje novinara da li očekuje da će Putin tokom razgovora, kroz nekoliko dana, imati politička uslovljavanja od kojih se zavisiti cijena gasa, Vučić je rekao da ne može da zna šta će Putin njega da pita, već da zna samo šta će on pitati ruskog predsjednika. "Za mene su tri stvari važne, a to je količina gasa, cena gasa i sigurnost snabdevanja gasa, plus razgovor o svim ostalim pitanjima", rekao je Vučić.

"Ja znam kako se ja pripremam za sastanke, a kako se priprema on, morate da pitate ljude iz njegovog kabineta, to ne mogu da znam", dodao je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se svi nadaju da će prevladati mir u svetu i da neće biti nikakvih daljih sukoba, a da će se oni koji postoje stišavati.

''Da li verujem u to, ne verujem, ali se nadam tome'', rekao je Vučić novinarima posle obilaska radova na izgradnji beogradskog metroa na Makiškom polju.

Vučić je to rekao komentarišući najavu američkog predsjednika Džozefa Bajdena o mogućem napadu SAD na Kinu, ako Kina krene na Tajvan, i dodao da je ''suviše mali'' da bi na bilo koji način govorio o velikim svjetskim silama.

''Zna se koji su principi poštovanja međunarodno-javnih pravnih normi za koje se Srbija zalaže'', naveo je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana