Vučić: Ne interesuje me ko je Srbin,a ko Bošnjak, liječenje je isto za sve, Novi Pazar je tlo pogodno za politizaciju

Tanjug
Vučić: Ne interesuje me ko je Srbin,a ko Bošnjak, liječenje je isto za sve, Novi Pazar je tlo pogodno za politizaciju

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je situacija zbog virusa korona u Beogradu deset puta teža nego u Novom Pazaru, ali da je taj grad u kojem živi veliki broj Bošnjaka pogodno tlo za politizaciju, te istakao da neće dozvoliti neodgovornim ljudima da unesu nemir u taj grad.

- Najveći broj Bošnjaka je glasao za našu listu i neću da dozvolim neodgovornim ljudima da unesu nemir u Novi Pazar i druga mesta - rekao je Vučić i dodao da je lista SNS dobila značajno više glasova nego sve druge zajedno.

Povodom jučerašnjih događaja u Novom Pazaru istakao je da neće dozvoliti da bilo ko ruši dobre odnose Srba i Bošnjaka, niti nacionalnim ekstremistima da urušavaju mir i stabilnost. Vučić je istakao i da nisu problem zvižduci i rekao i da su njemu 20 puta više zviždali nego premijerki Ani Brnabić i ministru Zlatiboru Lončaru i to dok je govorio sa turskim predsjednikom u Novom Pazaru.

Vučić je za Pink kazao da su jučerašnje događaje organizovali svi sem Rasima Ljajića, a da je sve bilo politički organizovano govori i to što su se među okupljenima mogli vidjeti i neki pravosnažno osuđeni.

- Sve ovo što se dešavalo je ružan pokušaj političke najprljavije manipulacije. Najsmešnije je kada osuđeni narko dileri viču premijerki „lopove" ili "sve nedostaje", a svega apsolutno svega u opremi i potrebama ima - konstatovao je on i dodao da je najlakše svaljivati krivicu na nekog.
Najavio je da danas iz Kragujevca u Novi Pazar kreće 14 zdravstvenih radnika - devet ljekara i pet medicinskih sestara.

Navodeći da je situacija u Beogradu deset puta teža nego u Novom Pazaru, Vučić je rekao da je suština u tome da je u Novom Pazaru lako pronaći plodno tlo za politizaciju.

- A najgori su ovi iz Beograda koji u svakoj smrti vide šansu za svoj politički život. To je tužno i žalosno da nemam reči - rekao je Vučić.
Naglasio je da ga ne interesuje ko je Srbin, a ko Bošnjak i da svaki građanin mora da dobije najbolju moguću zdravstvenu njegu i pomoć, kao i da mu smeta što je sve politika i što se "pojedini iživljavaju i mrcvare naše lekare koji se bore za zdravlje i živote naših građana".

-Posle kažu ''ti si kriv jer se korona rasplamsala'' - dodao je Vučić.

Ističe da želi da pokaže interesovanje prema onima koji rade i bore se, umesto nekih koji kao u filmu "Variola vera" čekaju da im neko ostavi pitanja ispred kancelarije.

Vučić naglašava da većina radi na fanastičan način uz mnogo truda i zahvalio im još jednom na tome.

- Hvala i svim ljudima u Pazaru koji razumeju šta se zbiva i koliko se država bori. Ne interesuje me ko je Srbin, a ko Bošnjak, svaki građanin mora da ima najveću i najbolju zdravstvenu negu i pomoć i ima je - naglasio je Vučić.

Takođe, kaže da su besmislice da nema dovoljno PCR testova za koronu, pošto ih u ovom trenutku ima 270.000, a i svake nedelje ih država još kupuje.

Govoreći o zahtjevima pojedinih Bošnjaka da im pomognu Bošnjaci iz BiH, Vučić kaže da nema nikakvih problema da pomognu ako misle da ima potrebe, ali je ukazao da situacija u BiH nije bolja nego u Srbiji, kao i da nema u BiH tako dobre opremljene bolnice za kovid kao što je bolnica u Novom Pazaru, iako to nije jedan od najvećih gradova u Srbiji.

Predsjednik Srbije dodaje da nema nikakav problem sa tim, kao ni po pitanju otvaranja konzulata kada su to tražili u Novom Pazaru te istakao da će država Srbija u tom dijelu zemlje izdraditi i autoputeve i bolnice, vrtiće i drugo, a ne neko drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana