Vlasti Gnjilana srušile kuću porodici Menković u Cernici (VIDEO)

Srna
Vlasti Gnjilana srušile kuću porodici Menković u Cernici (VIDEO)

GNjILANE - Vlasti kosovske opštine Gnjilane jutros su srušile kuću šestočlane porodice Menković u selu Cernica, što je potvrda da su Srbi nepoželjni i da albanske vlasti čine sve da spriječe srpski ostanak na svojim ognjištima, istakao je Srđan Mitrović, predsjednik Privremenog organa ove opštine koji radi u sistemu Srbije.

On je naveo da je rušenje kuće Jovice Menkovića, u kojoj je živio sa suprugom i četvoro djece u veoma teškim uslovima, izvršeno bez ikakve najave ili upozorenja.

Mitrović je naveo da su Menkovići izgradili kuću na placu koji im je dodijelila srpska opština Gnjilane sredinom devedesetih godina prošlog vijeka i da posjeduju urednu dokumentaciju o vlasništvu nad placem, koju nove opštinske kosovske vlasti nisu uvažile.

"Kao predsednik Privremenog organa na čijoj se teritoriji nalazi ovo selo oštro osuđujem ovaj vandalski i nezakoniti čin", naglasio je Mitrović.

On je o svemu obavijestio Srpsku listu i ministra za zajednice i povratak u Vladi samoproglašenog Kosova Dalibora Jevtića, tražeći od njih da u okviru svojih kapaciteta učine sve da se spriječi bezakonje i stane na put nasilnom progonu Srba.`

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana