Vladika Teodosije vraćen sa Jarinja zbog meda

Srna
Vladika Teodosije vraćen sa Jarinja zbog meda

BEOGRAD - Vladika raško-prizrenski Teodosije vraćen je sa punkta Jarinje, pošto mu službenici carinske službe samoproglašenog Kosova nisu dozvolili da prenese dvije kante meda za manastir Gračanicu.

Vladika je za RTS izjavio da se prvi put u 20 godina događa da mu nije dozvoljen prelaz, navodeći da je doživio neprijatno ophođenje carinika, te da mu se nadređeni u carinskoj smjeni tokom komuniciranja, unosio na razdaljinu od pola metra bez zaštitne maske.

Nakon zabrane unošenja dvije kante meda, vladika ih je vratio u Rašku, a potom se ponovo uputio ka punktu Jarinje.

- Oba puta sam pretresen uz neprijatno ponašanje pripadnika carine u večerašnjoj smjeni na Jarinju. Nisam to očekivao, u automobilu sam bio sam, dolazio sam iz centralne Srbije, putovao za manastir Gračanicu. U gepeku sam nosio dvije kante meda kao poklon za sestrinstvo - naveo je vladika Teodosije.

Dodao je da su ga carinici zaustavili, rekli mu da parkira automobil sa strane i da sačeka da dođe njihov šef smjene.

Šefu smjene vladika je pokušao da objasni da kante meda ne prelaze vrijednost robe dozvoljenu za prenos i da je spreman da plati carinu.

Pošto mu je šef smjene prišao i počeo komunikaciju bez maske i propisane distance, a na vladikino ukazivanje da ne nosi obaveznu masku, okrenuo se i odmahnuo rukom.

- Osim što se nisu pridržavali preventivnih mjera, posebno neprijatno i razočaravajuće je bilo to što sam u njihovom ponašanju osjetio određenu dozu animoziteta prema meni - naveo je vladika koji je nakon takvog odnosa carinika stigao u Kosovsku Mitrovicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana