Vesić: Još dva velika prelaza na granici sa Mađarskom

GS
Vesić: Još dva velika prelaza na granici sa Mađarskom

BUDIMPEŠTA - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas u Budimpešti, nakon razgovora sa mađarskim ministrom građevinarstva i saobraćaja Lazarom Janošem, da će se proširiti granični prelazi Bački Breg i Kelebija, kako bi rasteretio prelaz Horgoš.

- Razgovrali smo o tri granična prelaza da se rekonstruišu, s tim što se Horgoš već rekonstruiše. Razgovarali smo o Kelebiji i Bačkom Bregu i šta će mađarska strana uraditi kako bi ih povezala auto-putem da bi postali konkurentniji Horgošu. Tu je posebno važan Bački Breg, pošto će se graditi brza saobraćajnica između Bačkog Brega kod Sombora i Nakova kod Kikinde - rekao je Vesić novinarima nakon sastanka, prenosi Tanjug.

On je kazao da će tu brzu saobraćajnicu i Bački Breg koristiti veliki broj građana Rumunije, tako da će postati gotovo jednako značajan kao prelaz Horgoš.

- Mađari će sa svoje strane uraditi puteve, rade i jedan most na Dunavu, a sve kako bi umesto jednog veoma opterećenog prelaza imali tri. Dogovorili se i da zajedno sa carinom i policijom obe države napravimo zajednički sastanak i uredimo procedure prelaska granica - naveo je Vesić.

On je istakao da je za Srbiju i Mađarsku granica samo fiktivna i da se projekti ne dijele na srpske i mađarske, jer je važno da od njih imaju koristi građani obje zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana