Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih kosmetskih žrtava: Hag ne traži hapšenje zločinaca Orića i Haradinaja

Agencije
Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih kosmetskih žrtava: Hag ne traži hapšenje zločinaca Orića i Haradinaja

BEOGRAD- Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih kosmetskih žrtava izrazilo je danas ogorčenost povodom odluke žalbenog vijeća Mehanizma za krivične sudove u Hagu da naloži hapšenje poslanika Srpske radikalne stranke Vjerice Radete i Petra Jojića, a ne traži hapšenje dokazanih ratnih zločinaca Nasera Orića, Ramuša Haradinaja.

"Pitamo žalbeno veće o kojoj pravdi to govori kada traži hapšenje narodnih poslanika Srbije zbog nepoštovanja tribunala, a ćuti i ne traži hapšenje dokazanih monstruma i ratnih zločinaca Nasera Orića, Ramuša Haradinaja...", saopšteno je iz Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih. 

Iz Udruženja ističu da je Haški tribunal osudio generale JNA i generale Srbije zbog hrvatskih, muslimanskih i šiptarskih žrtava, dok nijedan slovenački (zbog ubijenih 55 vojnika JNA), hrvatski, muslimanski ili OVK ratni zločinac nije optužen i uhapšen. 

"Vi ste jedino porodice srpskih i kosmetskih žrtava ostavili bez pravde. Zločincima koji su počinili monstruozne zločine nad našim žrtvama dozvoljavate potpunu slobodu, štitite ih, činite ih nedodirljivima, a i sami znate šta znači zločinac na slobodi", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana