Svečano otvoreni “Dani Srpske u Srbiji”

Srna
Svečano otvoreni “Dani Srpske u Srbiji”

BEOGRAD - Svečanost povodom otvaranja manifestacije “Dani Srpske u Srbiji” večeras je počela u Narodnom pozorištu u Beogradu, u prisustvu zvaničnika Srpske i Srbije.

Svečano otvaranje ovogodišnje manifestacije, koju Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji organizuje deveti put, počelo je intoniranjem himni Srbije i Republike Srpske “Bože pravde” i “Moja Republika”.

Skup je zvanično proglasio otvorenim predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Planirano je da prethodno pozdravni govor u svojstvu domaćina održi šef Predstavništva Srpske Mlađen Cicović, dok će Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije blagosloviti skup.

Potom će uslijediti obraćanje potpredsjednika Vlade Srbije Maje Gojković, koja je i ministar kulture i informisanja.

Svečanosti prisustvuju najviši predstavnici Srpske i Srbije, među kojima predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, te ministri u vladama Srbije i Republike Srpske, generali vojske i policije, akademici, istaknuti umjetnici i privrednici.

U umjetničkom dijelu programa biće održan koncert Simfonijskog orkestra Banjalučke filharmonije kojim će dirigovati Branka Radošević, a nastupiće solisti Snežana Savičić Sekulić, Minja Šukalo i Vasa Stajkić. Reditelj programa je Dragan Elčić.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji organizator je devete manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”, koja će trajati do 29. septembra u 11 gradova Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana