Srbija: Smijenjen pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Emir Ašćerić

Srna
Srbija: Smijenjen pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Emir Ašćerić

BEOGRAD - Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac razriješio je dužnosti pomoćnika gradonačelnika Emira Ašćerića jer je posjetu i pomoć predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tom gradu nazvao političkom kampanjom.

"Smatram da je nedopustivo da u ovom trenutku bilo ko politizuje apsolutno svaki napor koji se čini na prevazilaženju trenutnog stanja i zbog toga sam jutros doneo odluku da u skladu sa statutom grada Novog Pazara razrešim dužnosti Emira Ašćerića, dosadašnjeg pomoćnika gradonačelnika", navedeno je u saopštenju Biševca.

Ašćerić /sandžačka SDA Sulejmana Ugljanina/ je posjetu Vučića Novom Pazaru i pomoć u vidu respiratora lokalnoj bolnici nazvao političkom kampanjom, prenijeli su beogradski mediji.

Biševac je u saopštenju kao odgovor na ovu izjavu istakao da svaki pojedinac ima pravo da u svoje lično ime i u ime političke opcije kojoj pripada priča šta god hoće i kad god hoće, ali je neprimjereno to činiti sa pozicije pomoćnika gradonačelnika i na taj način unositi zabunu u javnost.

"Novi Pazar, kao i ceo svet, preživljava jednu od najvećih kriza u svojoj istoriji. Zbog toga mislim da ovo nije ni vreme niti mesto za politička prepucavanja. Ovo je vreme kada treba da svi ujedinjeni pokušamo da odbranimo ovaj grad i sačuvamo živote svih naših ljudi", poručio je Biševac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana