Ružić: Do 12 sati 34 odsto škola u Beogradu u onlajn nastavi

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Od 258 osnovnih i srednjih škola u Beogradu 34 odsto je do 12 sati imalo onlajn nastavu, kaže ministar prosvjete Branko Ružić i dodaje da ekipe MUP-a kontrolišu škole zbog dojava o bombama.

On je nakon dodijele povelja "Dositej Obradović" nagrađenim pojedincima i institucijama u Rektoratu rekao da resorno Ministarstvo ima stalnu komunikaciju sa MUP-om, te da su ekipe obavljale kontrolu i tokom noći.

"Očigledno da postoji određena histerija i da ovo ima određenu političku pozadinu, koja svakako inicijalno nema veze sa našim glavnim gradom ili sa državom. U tom smislu je nedopustivo da bilo ko izvrši udar na najmlađu populaciju ili budućnost jedne države zarad samo njima znanog i legitimnog političkog cilja", rekao je Ružić novinarima.

On je naglasio da djeca ne smiju biti meta bilo čijeg političkog cilja i dodao da se sve čini da se vanredna situacija neutrališe.

"Trudimo se da školsku godinu privedemo kraju na regularan način. Sve nadležne institucije i ministarstva i nadležno tužilaštvo imaju odgovore na ove izazove", poručio je Ružić.

Tokom jučerašnjeg dana u prijepodnevnim i popodnevnim časovima elektronskom poštom upućene su prijetnje o postavljenoj eksplozivnoj napravi na adrese 173 škole.

Ispostavilo se da su dojave o bombama bile lažne, a u nekim školama još su u toku bezbjednosne provjere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana