Prvačićima u Beogradu uručene prve maske Novakove fondacije

Tanjug
Foto: Dalibor Danilović/Fondacija Novak Đoković

BEOGRAD- Fondacija Novak Đoković je prvacima u Osnovnoj školi Drinka Pavlović u Beogradu uručila zaštitne pakete koji sadrže maske i gelove za suvo pranje ruku, proizvedene u saradnji sa Galenikom i Koloidom, a uz podršku Privredne komore Srbije.

Ovo je samo prvo uručivanje paketa u okviru humanitarnog projekta fondacije Nano borci - podrška obrazovnom sistemu Republike Srbije.

Kako je prilikom uručivanja maski đacima najavila Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković, paketi će u naredne dvije nedjelje biti podijeljeni prvacima širom Srbije.

Prema njenim riječima biće podijeljeno 100.000 paketa i svih 64.175 prvaka dobiće paket koji uključuje tzv. srebrnu masku, odnosno barijernu masku sa integrisanim jonima srebra i zeolitom i gelove za suvo pranje ruku sa jonima srebra, kao zaštitu od patogenih organizama.

„Deca iz materijalno ugroženih i višeclanih porodica dobiće i po dva ili tri paketa, a deo paketa biće podeljen i vaspitačima i školskom osoblju koje brine o deci“, rekla je Maja Kremić.

Dodala je da su maske samočisteće i mogu da se koriste mjesec dana, što će pomoći i zaštiti porodičnih budžeta.

Zahvaljujući Fondaciji Novak Đoković što brine o zdravlju i bezbijednosti učenika, direktor Osnovne škole Drinka Pavlović Jole Bulatović je istakao da je ovaj projekat dobrodošao iz dva razloga.

„Prvi je taj što decu od početka osnovnog obrazovanja treba učiti da brinu o zdravlju, a posebno sada u vreme epidemije, tako da se projekat uklapa u posao koji pojačano radimo ovih dana i meseci“ rekao je Bulatović.

Kao drugi razlog je naveo to da je veoma važno da slavne ličnosti kakav je bez sumnje Novak Đoković, daju primer i motiv najmlađim da se pravilno odnose prema svom zdravlju, jer se najmlađi ugledaju na poznate ličnosti.

Ema Gocević iz kompanije Koloid je zahvalila Fondaciji Novak Đoković što je prepoznala njihov kvalitet i naglasila da je veliku ulogu u proizvodnji ovih maski imala Privredna komora Srbije.

„Kompanija Koloid se dugo bavi nano tehnologijom srebrnih jona i svoj kvalitet je najbolje pokazala sada kada je u toku pandemija virusa korona i kada je trebalo napraviti novi proizvod koji bi bio na prirodnoj osnovi i zdrav, kakve su ove srebrne maske“, rekla je Ema Gocević.

Pojasnila je da je riječ o troslojnim maskama, a da sloj koji ide do lica ima srebrne jone integrisane ultrazvukom i zeolit.

Ova tehnologija je prema njenim riječima veoma važna jer ne stvara infekcije na koži, pa su maske bezbijedne za upotrebu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana