Pretučen radnik BIA na Zvezdari, uhapšen napadač

Tanjug
Foto: ILUSTRACIJA

BEOGRAD - Radnik Bezbjednosno informativne agencije (BIA) M.S. napadnut je u srijedu uveče na Zvezdari i to dok je bio na službenoj dužnosti, a policija je ubrzo uhapsila napadača I.A. i po nalogu Prvog osnovnog javnog tuzilaštva mu odredila zadržavanje.

Osumnjičeni I.A. će danas biti saslušan u tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Radnik BIA je, kako se sada vjeruje, u napadu zadobio lake tjelesne povrijede, što će tek biti potvrđeno vještačenjem, a ako se ispostavi da je riječ o teškim povrijedama, nadležnost za ovaj slučaj preuzeće Više javno tužilaštvo.

I.A. se sumnjiči da je 22. septembra oko 22.30 časova u ulici Jovanke Radaković na Zvjezdari u lokalu "Čirs bar" napao službenika BIA dok je bio na dužnosti.

Nakon verbalne rasprave, I.A. je fizički nasrnuo na M.S, koji mu se predstavio kao radnik BIA, udario ga rukom u predjelu glave, a zatim za njim ušao u ugostiteljski objekat gdje je radnik BIA pokušao da se skloni i pozove pomoć.

I.A. ga je međutim uhvatio za vrat i izbacio iz objekta, a nakon toga mu je zadao još tri udarca u glavu od kojih je M.S. zadobio lake tijelesne povrijede. Nakon saslušanja u tužilaštvu, biće poznato da li će tužilac tražiti od suda da za I.A. odredi pritvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana