Predsjednica Vlade Srbije: "Oluja" bila etničko čišćenje, ničije prisustvo proslavi to ne može da promijeni

Tanjug
Predsjednica Vlade Srbije: "Oluja" bila etničko čišćenje, ničije prisustvo proslavi to ne može da promijeni

BEOGRAD - "Oluja" je bila etničko čišćenje Srba i prisustvo Borisa Miloševića proslavi godišnjice te akcije to ne može da promijeni, izjavila je danas predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

- Što se tiče toga da li će prisustvo Miloševića da legitimizuje tu akciju, ništa ne može da je legitimizuje. To je 250.000 proteranh Srba, vše od 2.000 ubijenih. To su užasne patnje. Svake godine kada čujete nekog iz te kolone svaki put se rasplačete - rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je dodala da i u Brijonskim spisima, odnosno stenogramima stoji da je tadašnji predsjednik Hrvatske Frajo Tuđman govorio da je cilj te akcije etnički čista Hrvatska i ponovila da ne postoji ništa što može bilo ko da uradi da se to ospori i da se kaže da nije bilo etničkog čišćenja.

Brnabić je napomenula i da joj je teško da kao predsjednica Vlade Srbije oštro kritikuje poteze predstavnika Srba u Hrvatskoj, navodeći da je od srpskog predsjednika Aleksandra Vučića naučila da Srbima treba uvijek dati najveću moguću podršku, jer ne može da se priušti da nema jedinstva u srpskom narodu gdje god živjeli, ali je istakla da odluku potpredsjednika hrvatske Vlade Miloševića da, kao predstavnik Srba,  prisustvuje obilježavanju akcije ne može da podrži.

- Ne možemo ovo da podržimo, ali ne bih koristila ovu priliku da osuđujem čoveka, verujem da i njemu ovo nije najlakše i najlepše - rekla je Brnabićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana