Policijska akcija na sjeveru Kosova: Privedeno nekoliko Srba, mještani u strahu

Srna
Foto: Ilustracija

KOSOVSKA KAMENICA - Srbin iz sela Bosce kod Kosovske Kamenice uhapšen je pod sumnjom da je učestvovao u navodnom ubistvu nekoliko Albanaca iz Kosovske Kamenice, rečeno je iz policije samoproglašenog Kosova.

Mještani sela Bosce kažu da je hapšenje Srbina M. Mitrovića i privođenje još nekoliko njih unijelo veliki nemir među stanovnike koji žive u okruženju albanskih sela.

U policijskoj akciji privedeno je nekoliko Srba iz Bosca i sela Strelice, ali je M. Mitrović zadržan u pritvoru.

Srbi iz Bosca ispričali su Srni da u posljednjih nekoliko dana radnici sa građevinskim mašinama u pratnji policije prištinskih institucija otkopavaju dio imanja Srba, koji je oslonjen na potok pored zidina manastira Ubožac.

“Navodno imaju informacije da je na tom delu naših imanja sahranjen jedan broj Albanaca iz sela Ogošte i Korenica, koji se navodno nalaze na spisku nestalih i kidnapovanih”, rekao je Srni jedan od mještana.

Prema njegovim riječima, akcija je smišljena da bi se preostalih oko 300 Srba dodatnim pritiscima primoralo na selidbu.

U selu Bosce u Kosovskoj Kamenici uhapšen je Srbin Mirko M., zajedno sa još dvoje Srba iz ovog mjesta koji su naknadno pušteni na slobodu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije.

Riječ je o penzioneru koji, prema riječima njegove najuže porodice, nikada nije bio dio policijskih ili vojnih struktura i zbog toga očekuju njegovo oslobađanje.

Mirko M, koji je uhapšen juče, za sada se nalazi u pritvoru, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbijedila je branioca i u stalnom je kontaktu i sa porodicom uhapšenog koju će danas posjetiti i predstavnici ove kancelarije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana