Napadnut srpski dječak na Kosovu, roditelji sumnjaju na pokušaj otmice

Srna
Napadnut srpski dječak na Kosovu, roditelji sumnjaju na pokušaj otmice

OBILIĆ - Nepoznate osobe fizički su danas napale dječaka Martina Vuksanovića u selu Plemetina kod Obilića, koji se iz škole vraćao kući, a njegov otac sumnja da je riječ o pokušaju otmice.

Otac dječaka Predrag Vuksanović rekao je da se napad dogodio na putu od Plemetine prema susjednom selu Prilužje, kada se njegov sin, učenik trećeg razreda, vraćao iz škole kući.

“Mog sina je kući dopratio komšija u čije je dvorište uspeo da pobegne, kada se otrgo iz ruku osobe koja je pokušala da ga uvuče u automobil. Iz žaudijaž crvene boje, nepoznata osoba je otvorila vrata i rukom dohvatila Martina. Na sreću, uspeo je da pobegne i zaštitu potraži u prvom dvorištu”, ispiričao je Vuksanović za RTS.

On kaže da ne zna ko su osobe iz automobila, ali da su ih ljudi iz sela primjetili kako odlaze u susjedno selo Hamidija, u kojem nema Srba.

Vuksanović je slučaj prijavio policiji, čiji su pripadnici bili u Plemetini i otišli nakon što ih je upoznao sa incidentom.

On navodi da ne zna da li će policija da pokrene istragu i organizuje potragu, navodeći da je prije šest mjeseci na istom putu napadnut i njegov stariji sin i da o tom incidentu nema nikakvu povratnu informaciju.

U Plemetini živi stotinak srpskih domaćinstava. Sa Srbima koji su ostali da žive u Prilužju, Babinom Mostu, Gracu, čine kompaktnu srpsku sredinu na području između Kosovske Mitrovice i Prištine, a u zaleđini su okruženi albanskim stanovništvom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana