Na Kosovu napadnut Srbin Milan Kovačević - "Smeta im srpsko ime i šajkača"

Srna
Na Kosovu napadnut Srbin Milan Kovačević - "Smeta im srpsko ime i šajkača"

BEOGRAD - Mladića Milana Kovačevića iz srpskog sela Banje kod Srbice danas je fizički napao lokalni Albanac, koji ga je udario u glavu, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Kovačević je krenuo u obližnje naselje Rudnik da bi obavio neophodnu kupovinu, kada ga je Albanac prvo verbalno, a potom i brutalno fizički napao, zbog čega je mladić doživio ozbiljnu traumu i stres.

“Milan Kovačević je meta samo zato što ponosno nosi srpsko ime i prezime i srpsku šajkaču”, naglasili su iz Kancelarije.

U saopštenju je navedeno da ovo nije prvi put da je ovaj Srbin na meti lokalnih Albanaca, jer mu je nedavno zapaljena koliba, nelegalno mu sijeku šumu, a često je meta i verbalnih provokacija.

“Nije slučajno da do ovog incidenta dolazi u istom danu kada je premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti ukinuo građanska prava Srba i zabranio održavanje referenduma na prostoru Kosova i Metohije, a kosovska policija sprečavala Srbe da izraze miran protest protiv takve odluke”, ukazano je iz Kancelarije.

U saopštenju se dodaje da svaka Kurtijeva akcija prema Srbima ima svoj odgovor i šire posljedice na terenu i da služi kao pogonsko gorivo za sve albanske ekstremiste.

O tome bi posebno trebalo da vode računa predstavnici međunarodne zajednice, jer se svaka politička i jednostrana akcija Prištine koju oni ne uspjevaju da spriječe, na kraju prelama preko leđa srpskog naroda, upozoreno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana