MUP Srbije: U tri odvojene akcije uhapšeno osam policijskih službenika

Srna
Foto: Arhiva

BEOGRAD- Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije uhapsili su u tri odvojene akcije osam policijskih službenika, dok su protiv četvoro podnijeli krivične prijave zbog sumnje da su kršili zakon.

Uhapšen je jedan policajac iz Bojnika, kao i sedam pripadnika kruševačke policije, dok su krivične prijave podnesene protiv četvoro policijskih službenika iz Obrenovca, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Policajac iz Bojnika je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja, odnosno da je otkrio podatke iz operativnih izvještaja muškarcu i ženi iz Bojnika za koje je postojala osnovana sumnja da se bave nedozvoljenom trgovinom duvana.

Pripadnicima kruševačke policije stavljeno je na teret da su od 31. oktobra do 14. novembra, prilikom kontrole saobraćaja na području opštine Ćićevac, od lica koja su zatekli u izvršenju saobraćajnog prekršaja ili drugog nezakonitog postupanja, zahtijevali i primali novac, kako ne bi izvršili službenu radnju.

Iz MUP-a navode da su, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo davanje mita, uhapšeni po jedan Beograđanin i Kraljevčanin.

Krivične prijave podnesene su protiv četvoro pripadnika MUP-a iz Obrenovca. Dvoje se tereti da su iz predmeta koji se odnosi na zahtjev za nabavku oružja uklonili negativnu terensku provjeru i zamijenili je provjerom koja omogućava nesmetano izdavanje odobrenja za nabavku oružja licu koje nije ispunjavalo sve uslove.

Protiv policajca iz Obrenovca podnesena je krivična prijava zbog sumnje da je koristio mobilni telefon koji je, kao predmet krivičnog djela, privremeno oduzet od osumnjičenog.

Krivična prijava podnesena je i protiv policijske službenice zbog sumnje da je dovela u zabludu oštećenu da joj preko poznaničkih veza može omogućiti upis na Kriminalističko-policijski univerzitet u Beogradu.

Oštećena je policijskoj službenici u više navrata davala novac koji je osumnjičena od nje zahtijevala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana