Kurti: Trebalo bi da budemo srećni jer Vlada ne zavisi od Srpske liste

Tanjug
Kurti: Trebalo bi da budemo srećni jer Vlada ne zavisi od Srpske liste

PRIŠTINA- Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je danas u parlamentu da bi Kosovo trebalo da bude srećno jer Vlada ne zavisi od Srpske liste kao ni od, kako je rekao, nelegalnih struktura koje su imale za cilj da unište zemlju.

Za Srbe koji su dali ostavke, a žele da se vrate na svoja radna mjesta, kaže da treba da se prijave na konkurse, jer su, kako je rekao, ostavke i povlačenje Srba iz institucija urađene iz političkih razloga, i njihov povratak ne može uslijediti na politički poziv, već na profesionalan način prijavom na konkurs, prenosi Koha ditore.
Kurti je je pred pred poslanicima  branio svoj pristup dijalogu sa Srbijom navodeći da su građani glasali i podržali novi pristup.
" Da smo mi kao prethodne vlade, kada su zavisile od Srpske liste, nepovjerenje bi vjerovatno bilo već izglasano, ali se desila velika promjena i to nije moguće.", rekao je Kurti.
Obavestio je poslanike da se komunikacija sa lokalnim Srbima navodno nastavlja, da su se sastali sa nevladinim organizacijama i građanima i dodao da da lokalni Srbi nisu ometali rad institucija a kao dokaz navodi to što je Kosovska policija izrekla 1.800 opomena na koje, tvrdi, nije bilo pritužbi i incidenata. 
Policija je kako kaže suočena sa ostavkama orkestiranim iz Beograda, ali se snalazi.
-

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana