Koškanje u Skupštini Srbije, opozicija prekinula Vučićevo obraćanje VIDEO

Tanjug
Koškanje u Skupštini Srbije, opozicija prekinula Vučićevo obraćanje VIDEO

BEOGRAD - U Skupštini Srbije, na posebnoj sjednici Kosovu i Metohiji, došlo je do incidenta kada su nakon skandiranja poslanici opozicionih stranaka prekinuli obraćanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

U incidentu su učestvovali poslanici Dveri, Narodne stranke, zavetnika i DSS-a, koji su skandiranjem ometali Vučića i govorili “Izdaja” i „Istavka“, a zatim su krenuli ka Vučiću.

Oni su prekinuli Vučića dok se obraćao predstavnicima Srba sa KiM i odgovarao na poziv lidera Dveri Boška Obradovića da skupština odbaci francusko-njemački prijedlog za KiM i na njegove optužbe Vučića i vlasti za navodnu izdaju.

Nakon toga su ustali poslanici SNS-a i došlo je do koškanja između poslanika SNS-a i obezbjeđenja sa poslanicima opozicije.

 

pic.twitter.com/WNY8EAgFkW

— zoranceran (@zoranceran2) February 2, 2023

 

Vučić, koji je za to vreme sjedio, pozvao je poslanike SNS-a da budu mirni i dozvole opoziciji da “pokaže svoje lice”.

Nakon incidenta je rekao da su opozicioni poslanici cirkusom koji su napravili u parlamentu nanijeli ogromnu štetu Srbiji.

-Odbranićemo Kosovo i Srbiju od vas - poručio je Vučić poslanicima opzicije.

Vučić je kazao da su građani mogli da vide huligansko ponašanje i istakao da su ti koji se predstavljaju kao patriote i državni elementi u stvari uvek bili antidržavni elementi.

-Dali su 35 naših svetinja i sve smo ih obnovili, koje su srušili sa albanskim separatistima - , poručio je Vučić i oijenio da bi ti poslanici, kada se neko ne slaže sa njima, odmah da tuku.

-Nisu se nadali tome da nećemo da priznamo Kosovo u UN, rekao sam da nećemo dati da Kosovo uđe u UN. Tome se oni jedino nadaju, da priznamo, jer ih jedino zanima. Mi smo pokazali da smo spremni  da  saslušamo, a oni da nisu spremni da saslušaju - naveo je Vučić.

Dodao je da “na sreću takve kukavice ne vode Srbiju”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana