Ko je čovjek koji je zamijenio Vučića na čelu SNS-a

GS
Ko je čovjek koji je zamijenio Vučića na čelu SNS-a

KRAGUJEVAC - Aleksandar Vučić danas je na vanrednoj sjednici SNS u Kragujevcu dao prijedlog za svog nasljednika na mestu predsjednika stranke i istakao da smatra da bi trebalo da ga naslijedi trenutni ministar odbrane, a nekadašnji gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević,što je malo kasnije i prihvaćeno.

Vučević, novi prvi čovjek SNS-a  je rođen 1974. godine u Novom Sadu. Osnovnu školu "Vasa Stajić" pohađao je u rodnom gradu, a potom je završio gimnaziju "Jan Kolar" u Bačkom Petrovcu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1999. godine, sa prosječnom ocjenom 8,84. Po završetku fakulteta, odlazi na služenje vojnog roka u Vranje, a potom u Gnjilane, prenosi Telegraf.

Advokaturom se bavi od 1999. godine u porodičnoj advokatskoj kancelariji. Predsjednik je Gradskog odbora Srpske napredne stranke Novi Sad.

Za gradonačelnika Grada Novog Sada izabran je u septembru 2012. godine, nakon čega prestaje da se bavi advokatskim poslom. Bio je član Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) od 2015. do 2016. godine.

Nakon lokalnih izbora 2016. godine, u drugom uzastopnom mandatu je izabran za gradonačelnika Novog Sada, a 2020. godine treći put je izabran za gradonačelnika, što se dogodilo prvi put u istoriji grada.

Potpredsjednik Srpske napredne stranke postaje 2021. godine, a prošle godine postao je ministar odbrane.

Dobitnik je više priznanja.

Pored pravnih nauka, istorija i geografija su njegove omiljene društvene oblasti.

Govori engleski jezik. Oženjen je Majom, otac Mihaila i Danila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana