Između 200 i 300 specijalaca ušlo u sjeverni dio Kosovske Mitrovice VIDEO

Tanjug
Foto: Kurir

KOSOVSKA MITROVICA - IViše od 200 naoružanih specijalaca kosovske policije u pratnji oklopnih vozila ušlo je večeras iz južne u sjevernu Kosovsku Mitrovicu.


U kosovskoj policijskoj službi u Prištini Srni je rečeno da su pripadnici policije raspoređeni na prilazima sjevernom dijelu Kosovovske Mitrovice i da incidenata nije bilo.

Portal “Kosovo onlajn” navodi da su se specijalci rasporedili po obodu grada i blokirali čitavu sjevernu Mitrovicu.

Građani sjeverne Mitrovice okupljaju se na ulicama, ali incidenata nema.

Upad kosovske policije uslijedio je poslije današnje izjave ministra unutrašnjih poslova privremenih institucija u Prištini Dželjala Svećlje da njihova policija ima “dovoljno kapaciteta da povećanim prisustvom ostvari ciljeve, kontrole i uspostavljanje pune beezbjednosti u sve četiri opštine na sjeveru Kosova”.

Kosovska policija saopštila je večeras da će narednih dana povećati prisustvo na sjeveru Kosova i navela da je to u cilju održavanja javnog reda, prenijela je Gazeta ekspres.

Kosovska policija je u saopštenju navela da su među njenim glavnim ciljevima održavanje javnog reda, garantovanje bezbjednosti, zaštita života i imovine svih građana bez razlike.

“Prioritet kosovske policije je obezjbeđivanje bezbjednosti za sve građane, stoga, ocijenjujući trenutno stanje i trendove u sjevernim opštinama, policija će narednih dana pojačati prisustvo policije na sjeveru kako bi ostvarila ciljeve policije”, navodi se u saopštenju.

Oni dodaju i da kontinuirano prate i analiziru dešavanja i prave stručne procijene na osnovu kojih preduzimaju , kako se navodi, “neophodne, razumne i zakonite mjere za sprovođenje zakona i odluka državnih organa Kosova”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana