Iva Ilinčić dala detaljan iskaz tužilaštvu, iduće sedmice svjedočiće još nekoliko djevojaka

Tanjug
Iva Ilinčić dala detaljan iskaz tužilaštvu, iduće sedmice svjedočiće još nekoliko djevojaka

BEOGRAD- Nakon saslušanja glumice Ive Ilinčić u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, njeni advokati prenijeli su novinarima da je svjedočila u istrazi protiv profesora glume Miroslava Mike Aleksića, koji je osumnjičen za silovanje i polno uznemiravanje svojih učenica.

Ilinčićeva je nakon više od četiri sata svjedočenja, iz Palate pravde izašla sa svojim advokatima i ocem, ali nije davala izjavu medijima.

Advokati Jugoslav Tintor i Denis Bećirić prenijeli su da je Ilinčićeva dala detaljan i preciziran iskaz tužilaštvu koji će se u daljem toku postupka koristiti kao dokaz u ovom postupku.

Ukazali su da zbog tajnosti istrage detalje njenog svjedočenja ne mogu da prenose javnosti, ali su optimistični po pitanju ishoda ovog postupka protiv Aleksića.

Oni su pozdravili interesovanje medija jer smatraju da posle ovog slučaja "više ništa neće biti isto" i apelovali za razumijevanje i oprez u izvještavanju zbog osjetljivosti slučaja i žrtava koje nisu spremne da kao Iva i njena koleginica Milena Radulović izađu u javnost.

Naveli su da sljedeće sedmice očekuju saslušanje drugih oštećenih devojaka od kojih oni zastupaju još dvije.

Ivin otac, takođe advokat, koji ju je jutros dopratio u tužilaštvo, po želji ćerke je napustio saslušanje.

Ona je iskaz dala u svojstvu oštećene, kao jedna od djevojaka koja je prijavila Alesića, a juče je svjedočila njena koleginica Milena Radulović koja je oko pet časova davala iskaz pred tužiocem.

Detaljno je ispričala sve što je preživjela dok je bila u njegovoj školi glume "Stvar srca", a na kraju je odgovarala i na pitanja Aleksićevog branioca.

Radulovićeva je prethodno u ispovesti javnosti ispričala da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61.

Nakon njene ispovijesti još djevojaka prijavilo je Aleksića za silovanje i nedozvoljene polne radnje.

Aleksić je u ponedeljak saslušan u tužilaštvu i negirao je krivicu. Određen mu je pritvor do 30 dana. Profesor glume osumnjičen je za osam silovanja i sedam krivičnih djela nedozvoljene polne radnje počinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana