Djeca, nastavnici i žitelji Orahovca očistili prekrečeni mural sa likom Đokovića

GS
Mural
Foto: Kosovo onlajn | Mural

ORAHOVAC - Učenici lokalne osnovne škole i gimnazije, zajedno sa nastavnicima i drugim srpskim žiteljima Orahovca, organizovali su čišćenje murala sa likom Novaka Đokovića, koji su sinoć nepoznati počinioci prefarbali bijelom bojom.

Član Privremenog organa opštine Orahovac Marko Stašić kazao je povodom uništavanja murala sa likom Đokovića da je slučaj prijavljen policiji, ali da ne vjeruje da će išta biti riješeno, prenosi Kosovo onlajn.

- Ovo je samo još jedan od incidenata u nizu, napad na Srbe, od pucnjave, krađe, ne znam šta više. Imali smo i pljačke u selu, dolazila je policija ali ništa nije rešeno. Slučaj smo prijavili policiji, kamere postoje, ali ne očekujemo da išta bude rešeno. Ne vidim razlog kome nekome smeta sportisa koji je najbolji u svetu ,on nije ratni zločinac, nekome smeta što je o prvi u svetu i što je Srbin - kazao je Stašić.

Mještanka Orahovca Olivera Radić kaže da mural sa likom Novaka Đokovića, kako za mještane tako i za omladinu u selu, predstavlja simbol slobode, koji je neko pokušao da uništi.

- Novak je pobedio za sve nas. Novak je sportista, nije političar, ne bi trebalo da nikoga vrđa. On je naš simbol ovde, deca ga vole, navijamo za njega. Ovaj mural nam je bio simbol slobode. Oni koji su ga uništili, pokušali da unište taj san o oslobodi, ali neće uspeti. Mi ćemo mural očistiti i on će zablistati na istom mestu gde jeste - kazala je Radić.

Direktorica Gimnazije u Orahovcu Dobrila Vitošević, koja je sa đacima danas došla kako bi očistili mural, kazala je da mural sa likom Đokovića smeta samo onima koji se ne razujmiju u sport.

- Svi obožavaju Novaka. Svi ga gledaju i dive se. A smeta onome ko se ne razume u sport, u takmičenje, u uporan rad, detaljno posvećen život cilju, dobrom cilju - kazala je Vitošević.

Mural je oslikan u martu prošle godine, a uz njega je tada napisana i poruka na italijanskom i srpskom jeziku: “Nema unazad čak ni da bi se uhvatio zalet”.

Oslikavanje murala Novaka Đokovića u Orahovcu bio je početak projekta „Boja u vazduhu” koji je pokrenula organizacija „Amići di Dečani” u saradnji sa umjetnikom Milanom Milosavljevićem.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana