Cvijanović, Brnabić: Strateški interes realizacija zajedničkih projekata

Srna
Cvijanović, Brnabić: Strateški interes realizacija zajedničkih projekata

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je strateški interes Srpske realizacija zajedničkih projekata sa Srbijom kao što su "Buk Bijela", Aerodrom Trebinje, gasifikacija Srpske i izgradnja auto-puta. Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je nadu da će u maju moći da posjeti Republiku Srpsku i da se krene u zajedničke projekte.

"To su projekti za koje su zainteresovani naši građani i sigurna sam da će se te stvari realizovati, kao što su se realizovale i sve druge", rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon sastanka u Beogradu sa premijerom Srbije Anom Brnabić.

Cvijanovićeva je istakla da Srbija i Republika Srpska godinama dobro sarađuju i trude se da realizuju projekte koji su dobri za građane.

"Uvijek je najvažnije da su to oni projekti koji se i realizuju sa Srbijom i zbog toga postoji uvjerenje da su to one stvari koje će sigurno trajati, dobre stvari i jednima i drugima", rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednica Srpske je čestitala Srbiji na svemu što je uradila tokom krize i što je uspjela da se pozicionira na vrhu ozbiljnih država.

Ona je navela da i Srpska, zahvaljujući jakoj Srbiji, zna da ima i određeni komoditet i određenu sigurnost kada je u pitanju ova epidemiološka situacija.

Cvijanovićeva je istakla da je zadovoljna zbog činjenice da se Srbija, po ko zna koji put, i u ovoj krizi pokazala kao jaka i ozbiljna država sa svim svojim mehanizmima koje je stavila u punu funkciju.

"Čestitam Srbiji na svemu onome što je uspjela da uradi tokom ove krize i pozicionira se na vrhu ozbiljnih država, uspješnija od mnogih u Evropskoj uniji i šire, a mi u Republici Srpskoj zagledani u te uspjehe zato što znamo da ih i mi na određen način djelimo", rekla je Cvijanovićeva.

Predsjedica Srpske se još jednom zahvalila za realizaciju brojnih projekata koji su u proteklim godinama, kako je rekla, ostavili trag širom Srpske i za posvećenost Vlade, premijera i predsjednika Srbije tome.

Brnabićeva je poslije sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović rekla da na svakom susretu uvijek ima mnogo tema za razgovor, među kojima su zajednički projekti koji se implementiraju ili se tek planiraju za budućnost.

"Danas je bilo reči o tome da bi, ukoliko epidemiološka situacija dozvoljava, uskoro ponovo trebalo da imamo zajedničku sednicu dve vlade. Ja sam i sa premijerom (Srpske Radovanom) Viškovićem razgovarala o tome ovih dana", rekla je Brnabićeva.

Ona se nada da će tokom maja biti u mogućnosti da posjeti Republiku Srpsku i da će se krenuti u neke zajedničke projekte koje su vlade Srbije i Srpske dogovarale na ranijim zajedničkim sjednicama.

Brnabićeva je dodala da je razgovarano i o onome što je danas najvažnije, a to su saradnja i podrška, odnosno medicinska oprema, vakcine, eventualno proizvodnja vakcina u Srbiji, za koju je rekla da je uvijek tu za Republiku Srpsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana