Brnabić: Popularnost EU opada jer ne reaguje na ispade svoje članice Hrvatske

GS
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da rukovodstvo Hrvatske, koja je članica EU, gaji ustaštvo i da ne čudi što u Srbiji popularnost Uniji koja na sve to ćuti.

- Kako mogu da branim popularnost EU u Srbiji jer ništa nismo čuli iz Brisela kada su iz Zagreba javno rekli da će blokirati evropski put Srbije samo zato što smo tražili pravdu za ubijenu srpsku decu na Petrovačkoj cesti. Možda su oni nešto pričali iza zatvorenih vrata. Mi ništa nismo čuli - rekla je Brnabićeva za Televiziju Pink.

Ona je ocijenila da je nevjerovatan cinizam to što se u hrvatskom magazinu Ekspres pojavila naslovnica na kojoj su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Italije i Mađarske prikazani sa hitlerovskim brkovima uz naslov "Hrvatska između tri mini fašizma".

- Nevjerovantan je to cinizam za zemlju, odnosno rukovodstvo koje gaji aktivno ustaštvo - rekla je Brnabićeva.

Ona je napomenula da u Hrvatskoj nema manifestacije niti kod Hrvata u svijetu da je ne prate simboli NDH, a da ta Hrvatska optužuje nekog drugog, napomenuvši da je predsjedniku Srbije zabranila da posjeti Jasenovac i kao potomak žrtve poliži cvijet na mjestu ustaškog koncentracionog logora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana