Haradinaj: Ja sam američki vojnik na terenu, izvršavam naredbe

Agencije
Haradinaj: Ja sam američki vojnik na terenu, izvršavam naredbe

Priština - Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj, koji boravi u SAD, u jednom intervjuu ponovio je da su odnosi između Kosova i SAD dobri.

 

 

 

Dodao je da je taksa od 100 odsto na srpsku i  robu  iz BiH  uvedena “protiv interesa Srbije i Rusije na Balkanu”, prenosi Gazeta blic.

Za sebe je rekao da je “američki vojnik na terenu koji izvršava naredbe”.

“Naši stavovi su slični onome za šta se Amerika zalaže, a oni koji su na terenu su svjesni toga, a ja sam vojnik Amerike na terenu”, rekao je Haradinaj, te dodao da se to odnosi prije svega na Rusiju i Srbiju.

On je naveo i da samo “primjenjuje naređenje u odnosu na situaciju na terenu i da vjeruje da se “jačanjem Kosova jačaju i američki interesi i uklanjaju ruski i drugi interesi”.

Haradinaj je u petak otputovao u SAD, najavljujući da će imati sastanke sa američkim zvaničnicima, navodi Gazeta blic.

Prištinski Lajmi, je međutim, ranije prenio, pozivajući se na izvore iz Haradinajevog kabineta, da se neće sastati sa američkim zvaničnicima, već s predstavnicima albanske katoličke zajednice.

Inače, Haradinaj je zbog uvođenja sto odsto većih taksi na proizvode iz Srbije, od kraja prošle godine bio pod sankcijama SAD, tako što mu je onemogućeno dobijanje vize, pa tako nije mogao da prisustvuje tradicionalnom Molitvenom doručku u Vašingtonu, početkom godine, iako je bio pozvan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana